Snellman Lihajalostus

Snellmann Lihanjalostus Oy investoi kotimaiseen lihaan. Ransuco Oy oli kalustehankinnoissa osana mittavaa projektia.
 
Kotimainen liha kannattaa

Snellman Lihanjalostus Oy:ssä uskotaan kotimaiseen lihantuotantoon. Pietarsaaren teurastamolla kaksinkertaistettiin kapasiteettia suuren investoinnin myötä. Rakenteilla on myös uusi makkaratehdas. Investointien kokonaisarvo on 30 miljoonaa euroa.

Teurastamon kapasiteetti oli ollut kovilla ja vuosien ajan Snellmanin Pietarsaaren yksikössä. Rohkea päätös investoida kapasiteetin kasvattamiseen syntyi strategisena valintana:  - Se oli panostus täysin kotimaiseen lihantuotantoon, kertoo tuotantopäällikkö Pekka Kalliosaari Snellman Lihanjalostus Oy:stä.  Snellman on jo neljänä perättäisenä vuonna arvostettu sianlihan tuottajien keskuudessa parhaana yhteistyökumppanina. Molemmin puolinen luottamus sinetöintiin nyt suurella investoinnilla kotimaiseen lihan tuotantoon.

Tuplasimme vuodessa kapasiteetin, kiteyttää Kalliosaari hankkeen suuruutta. Käytännössä hanke toteutettiin rakentamalla vanhan linjan viereen uusi linja. Käyttöönotossa ei hukattu päivääkään, vaan toiminta saatiin käyntiin yhden pitkän viikonlopun aikana. Kalliosaari kertoo, että hankkeen käyttöön ottoon käytettiin yksi ainoa arkipäivä, mutta senkin tuotanto oli tehty jo etukäteen, joten seisokkia ei käytännössä syntynyt lainkaan. 
 

Kalusteet Ransucolta

 Ransuco Oy toimitti Pietarsaaren teurastamolle sika- ja nautakalusteet. Kotimaiset kalusteet asennettin sekä uudelle, että vanhalle puolelle.

Suuret projektit ovat vaativia ja matkalla tulee muutoksia, joihin pitäisi pystyä reagoimaan nopeasti. Asemamme pienenä yrityksenä oli jossain määrin edullinen muutoksiin reagoimisessa, mutta toisaalta suuren haasteen toivat etenkin vanhan puolen mitoitukset, jossa aidat ja portit räätälöitiin lähes yksi kerrallaan, kertoo Jorma Piiparinen, Ransuco Oy:n toimitusjohtaja. Hän toteaa Snellmanin olleen hyvä yhteistyökumppani vaativassa projektissa. Kalusteiden toimintavarmuuteen ollaan oltu Snellmanilla tyytyväisiä.
 

Investointi vailla vertaa

Uusi teurastamo oli Snellmanin historian suurin investointi. 10 miljoonaa maksaneen teurastamon uskotaan tuovan kannattavuutta niin Snellmanin yritykselle kuin omille tuottajille.  Pyrkimys tuoda markkinoille sitä mitä kuluttaja tahtoo eli luonnollisia tuotteita vähemmillä lisäaineilla on ollut linja, jota on seurattu. Investoinnit jatkuvat:  uusi lihavalmistetehdas on jo rakenteilla, budjetin ollessa 20 miljoonaa euroa.  Vanhan kaupungin massamakkaratehdas lopetetaan sen myötä ja tuotanto siirretään uudelle tehtaalle.  

Back to Top